Οικονομία

Άνοδος στο πετρέλαιο.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν άνοδο την Τρίτη για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, καθώς η αδύναμη παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ πυροδότησε περαιτέρω ανησυχίες για έλλειμμα προσφοράς που προέρχεται από τις εκτεταμένες περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Το πετρέλαιο Brent κινείται ανοδικά  κατά 0,49% στα 94,89 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 1,10%, στα 92,45 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές καταγράφουν αύξηση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από τις κορυφαίες περιοχές παραγωγής σχιστόλιθου βρίσκεται σε τροχιά πτώσης στα 9,393 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ. Καταγράφοντας πτώση για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Αυτές οι εκτιμήσεις έρχονται μετά την παράταση των περικοπών της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας αυτόν τον μήνα κατά  1,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μέχρι το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν υπερασπίστηκε τη Δευτέρα τις περικοπές του ΟΠΕΚ+ στην προσφορά της αγοράς πετρελαίου, λέγοντας ότι οι διεθνείς αγορές ενέργειας χρειάζονται ελαφριές ρυθμίσεις για να περιορίσουν την αστάθεια, ενώ προειδοποίησε επίσης για αβεβαιότητα σχετικά με την κινεζική ζήτηση, την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και τη δράση της κεντρικής τράπεζας για την αντιμετώπιση του  πληθωρισμού.

Τα futures του φυσικού αερίου κινούνται πτωτικά 1,18% στα 34,06 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Εθνική τράπεζα: Κέρδη €358 εκατ. το πρώτο 3μηνο

e-enimerosi

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην ανοδική πορεία.

e-enimerosi

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi