Γερμανία

Ατύχημα την πρώτη μέρα του Oktoberfest!

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαίο ατύχημα με τρενάκι στο Oktoberfest του Μονάχου το βράδυ του Σαββάτου. Δύο βαγόνια τραίνων συγκρούστηκαν. Άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε στο τρενάκι του Ολυμπιακού.

Το «Höllenblitz» είναι το μεγαλύτερο τρενάκι εσωτερικού χώρου στον κόσμο και έχει ταχύτητες έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Oktoberfest, Yvonne Heckl, ένα τεχνικό εξάρτημα ήταν ελαττωματικό το οποίο και αντικαταστάθηκε. Οι έλεγχοι ασφαλείας έγιναν ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου.

Τρενάκι του λούνα παρκ στο «Olympia Looping»: οι επιβάτες έπρεπε να κατέβουν από τις σκάλες

Άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο «Olympia Looping» όταν η βόλτα σταμάτησε κατά τη λειτουργία. Περίπου 20 επιβάτες χρειάστηκε να κατέβουν τις σκάλες, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του γραφείου Τύπου του Oktoberfest, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα. Το προσωπικό συνόδευε κάθε επιβάτη με ασφάλεια, είπε μια εκπρόσωπος. Ο λόγος για το περιστατικό στο τρενάκι των 5 βρόχων δεν ήταν πρόβλημα ασφάλειας. Ένα ηλεκτρονικό στοιχείο που είναι υπεύθυνο για τη μονάδα δίσκου μάλλον έχει αστοχία.

Το Oktoberfest άνοιξε το Σάββατο στις 12 μ.μ. από τον δήμαρχο του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ. Θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο και διαρκεί έως τις 3 Οκτωβρίου.

πηγή: © dpa

Felix Hörhager/dpa

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: BR24

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.