Διεθνή

Χαμάς: «Θα εκτελούμε έναν όμηρο για κάθε ισραηλινό χτύπημα στη Γάζα»

Κλιμακώνει την αντεπίθεση το Ισραήλ, ξεκίνησε η πολιορκία της Γάζας. Συνεχείς οι συμπλοκές μεταξύ της Χαμάς και των ισραηλινών δυνάμεων. Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 1.100 νεκρούς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε «Είμαι βαθύτατα θλιμμένος από τη σημερινή ανακοίνωση ότι το Ισραήλ θα ξεκινήσει πλήρη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε τίποτα, ούτε σε ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα ή καύσιμα» δήλωσε, συνεχίζοντας: «Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα ήταν εξαιρετικά άσχημη πριν από αυτές τις εχθροπραξίες. Τώρα θα επιδεινωθεί εκθετικά. Η πραγματικότητα είναι ότι αναπτύσσεται μέσα από μια μακροχρόνια σύγκρουση με 56 χρόνια κατοχής και χωρίς πολιτικό τέλος στον ορίζοντα. Είναι καιρός να τερματιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος της αιματοχυσίας, του μίσους και της πόλωσης», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.
Η «Ισλαμική Τζιχάντ», ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.

Η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση, κάτι που ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επαληθεύσει.

Το τελεσίγραφο της Χαμάς στο Ισραήλ.
«Αν γίνουν επιθέσεις εναντίον αμάχων, αρχίζουν οι εκτελέσεις αιχμαλώτων» προειδοποιεί η Χαμάς.

«Οποιαδήποτε στοχοποίηση αθώων πολιτών χωρίς προειδοποίηση θα αντιμετωπιστεί με λύπη με την εκτέλεση ενός από τους αιχμαλώτους που έχουμε υπό την επιτήρησή μας και θα αναγκαστούμε να μεταδώσουμε αυτή την εκτέλεση», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Qassam της Χαμάς. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Λυπούμαστε για την απόφαση αυτή, αλλά θεωρούμε τον σιωνιστικό εχθρό και την ηγεσία του υπεύθυνο γι’ αυτή».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.