Αθλητισμός

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο 23χρονος Ρώσος, Νο.8 στον κόσμο, επικράτησε με 6-3, 7-6(2) σε 97 λεπτά και έχει πλέον 19 σερί νίκες σε τουρνουά ATP 500! Πέρασε στον δέκατο τελικό της καριέρας του και περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Μπόρνα Τσόριτς και τον Μάρτον Φούτσοβιτς.

Πέρα για πέρα δίκαιη η πρόκριση για τον Μοσχοβίτη, που έχει χάσει μόνο μια φορά σε ημιτελικό (10-1)! Έκανε και αυτός υπερπροσπάθεια χθες για να περάσει στην τετράδα, όμως ο Στεφ ήταν αυτός που εμφανίστηκε χωρίς ενέργεια και δυνάμεις να χτυπήσει τον αγώνα…

Είχε, πάντως, τις ευκαιρίες του να σπάσει τον Ρούμπλεφ στο πρώτο σετ, όταν ο Ρώσος είχε χαμηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς και ήταν ευάλωτος με τις μπάλες στα χέρια. Δεν εκμεταλλεύτηκε, όμως, κανένα από τα πέντε μπρέικ πόιντ του, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που είχε 2/3 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Στο δεύτερο σετ, μάλιστα, ο Ρούμπλεφ βρήκε και το σερβίς του, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί καθόλου από τον Στέφανο. Ούτε εκείνος, ωστόσο, μπόρεσε να πετύχει μπρέικ, με συνέπεια να λυθούν τελικά οι διαφορές στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στέφανος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έμεινε γρήγορα πίσω με 4-0. Πήρε το ένα μίνι μπρέικ πίσω για να μείωσει σε 4-1, όμως ο Ρούμπλεφ ήταν αποφασισμένος να τελειώσει το ματς…

Πέρασε, λοιπόν, μπροστά με 5-1 και έκλεισε αμέσως τον αγώνα όταν πήρε τις μπάλες στο 6-2. Θα διεκδικήσει αύριο (16.00) τον όγδοο τίτλο καριέρας και είναι το απόλυτο φαβορί για την κούπα, όποιος και είναι ο αντίπαλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι πήρε πέντε τίτλους και ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας!

Οι αριθμοί τα λένε όλα για την αναμέτρηση με τον Στέφανο: ο Ρούμπλεφ είχε 34 winners έναντι 16 του Τσιτσιπά, ενώ τα αβίαστα λάθη ήταν 14-13!

Ο επόμενος σταθμός για τον Στεφ είναι η Μασσαλία, όπου θα προσπαθήσει την άλλη εβδομάδα να κατακτήσει τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi