Βίντεο

Δημογραφικό και ο αντίκτυπος της κοινωνίας.

Καλεσμένοι στην εκπομπή:

  • Ο Μελέτης Μελετόπουλος: Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γενεύης.
  • Ο Γεώργιος Κοντογιάννης: Διδάκτωρ Δημογραφίας  στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ερευνητικό Πρόγραμμα (ΕΛΙΔΕΚ) «Δημογραφικά Προτάγματα στην Έρευνα και Πρακτική»)

Ποια είναι η δημογραφική σύσταση της χώρας μας; Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του φαινομένου; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε το δείκτη γονιμότητας αλλά και για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα; Τι έχουν καταφέρει οι άλλες χώρες έτσι ώστε να διατηρήσουν υψηλότερους δείκτες γονιμότητα; Η ενεργή ηλικία του πληθυσμού στην παραγωγική ηλικία θα μειωθεί σε περίπου 4,8 με 5,5 εκατομμύρια το 2050.

Παρακολουθήσει την πολύ σημαντική συζήτηση με τους διακεκριμένους καλεσμένους για ένα μείζον θέμα που ταλανίζει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.
Πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, κάντε εγγραφή, γράψτε το δικό σας σχόλιο και το δικό σας like για να υποστηριχθεί η προσπάθεια που κάνουμε.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ”Ελλήνων συνέλευσις” Αλέξανδρος Οικονόμου στον απόδημο παλμό

Απόστολος Πιστόλας: Η πολιτική ανάλυση της εβδομάδας.

e-enimerosi