Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 17 μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Alco και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,8%, το ΚΚΕ με 7,7%, οι Σπαρτιάτες με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% και η Νίκη με 2,5%.

Στο ίδιο ερώτημα που έγινε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι η εικόνα είναι καλύτερη, το ίδιο καλή λέει το 29%, χειρότερη απαντά το 23%, το ίδιο κακή λέει το 2% των συμμετεχόντων στην έρευνα. Ποσοστό 9% επέλεξε την απάντηση ΔΞ/ΔΑ.

Ως προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το 56% των ερωτηθέντων απαντά προς την Κεντροαριστερά. Το ίδιο πιστεύει και το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στην κακοκαιρία Daniel και τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού, το 49% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε σε ποσοστό 49% ότι ο κρατικός μηχανισμός  λειτούργησε «καθόλου ικανοποιητικά», το 27% «λίγο ικανοποιητικά», το 19% «αρκετά ικανοποιητικά», ενώ το 2% «απαντά πολύ ικανοποιητικά».

Στο ίδιο ερώτημα που απευθύνθηκε στους κατοίκους της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη σφοδρά από την προηγούμενη κακοκαιρία, το 51% απαντά «καθόλου ικανοποιητικά» και το 21% «λίγο ικανοποιητικά». Το 22% των ερωτηθέντων λέει «αρκετά» και το 5% «πολύ».

Ως προς την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel, οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 68% έναντι 20% που δηλώνει «όχι».

Στο ίδιο ερώτημα, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 75% έναντι 12% που απαντά «όχι».

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi