Αθλητισμός

Επικό come back του Τσιτσιπά και πρόκριση στην επόμενη φάση του Roland Garros

Δια πυρός και σιδήρου κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να πανηγυρίσει την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Roland Garros. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ισπανό, Γιάουμε Μουνάρ, ο οποίος προηγήθηκε 0-2 σετ. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς κάνοντας ένα επικό come back γύρισε ολοκληρωτικά το ματς και επικράτησε με 3-2 σετ παίζοντας εξαιρετικό τένις. Μείωσε αισθητά τα λάθη του, σταθεροποίησε το σερβίς του και κυριάρχησε στο κορτ παίρνοντας μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη.

Ο Μουνάρ έσπασε το σερβίς τού Τσιτσιπά στο καθοριστικό ένατο γκέιμ, έκανε το μπρέικ (5-4) και στη συνέχεια διατήρησε το χέρι του κερδίζοντας 6-4 στο πρώτο σετ σε 48 λεπτά.

Εξίσου αρνητικό ήταν το ξεκίνημα του Τσιτσιπά και στο δεύτερο σετ καθώς μόλις στο τρίτο γκέιμ και πάλι του έκανε μπρέικ (2-1) ο Ισπανός, ο οποίος έφτασε στο 3-1 και αργότερα στο 5-2 κάνοντας και δεύτερο μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ήταν φανερό πως δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση έχασε το σετ (6-2) μόλις σε 32 λεπτά.

Κι εκεί που το ματς έδειξε να φεύγει μέσα από τα χέρια του Στέφανου, ο… διακόπτης γύρισε και ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας βρήκε τα χτυπήματά του φτάνοντας εν τέλει σε μια επιβλητική και συνάμα άνετη επικράτηση στο τρίτο σετ με 6-1 γκέιμ σε μόλις 26 λεπτά.

Κι αφού πήρε φόρα ο Στέφανος, δεν άφησε άλλα περιθώρια στον αντίπαλό του για να τον αμφισβητήσει. Διατήρησε το σερβίς του κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Ισπανό κάνοντας το καθοριστικό μπρέικ στο ένατο γκέιμ (5-4), προτού φτάσει στην κατάκτηση του σετ και στην ισοφάριση (2-2) έπειτα από 49 λεπτά.

Εχοντας πλέον καλύψει το χάντικαπ των δύο σετ από τον Μουνάρ, ο Τσιτσιπάς έδειχνε αποφασισμένος να κάνει την ολική ανατροπή. Και στο έβδομο γκέιμ πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ (3-4), ενώ στη συνέχεια δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τελείωσε το παιχνίδι με 6-4 και συνολικά 3-2 σετ.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi