Άρθρα ΡεπορτάζΓερμανία

Γερμανία: Γίνεται υπεύθυνοι του εαυτού σας, το κράτος έχει μεγαλώσει πολύ.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Το κράτος έχει γίνει πολύ μεγάλο και υποτίθεται ότι κάνει πάρα πολλά. Οι Γερμανοί πρέπει να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους.

Σε ρεπορτάζ της FAZ γίνεται αναφορά πως το κράτος έχει ήδη αρκετή κοινωνική ευθύνη απέναντι στους φορολογούμενο στην Γερμανία και στην συνέχεια αναλύει πως θα πρέπει οι πολίτες να γίνουν υπεύθυνοι του εαυτού τους και να προχωρήσουν στην ουσία και στην ιδιωτική ασφάλιση για το σύνταξιδιωτικό τους.

Το γερμανικό κράτος έχει γίνει πολύ μεγάλο και αναμένεται να κάνει πάρα πολλά. Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ελέγξει σε τι μπορεί να ξοδέψει δομικά λιγότερα χρήματα. Διότι μόνο τα αυξημένα επιτόκια και, τέλος, το πρόβλημα του προϋπολογισμού της κυβέρνησης που αναγνωρίστηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο επέστησαν την προσοχή σε κάτι που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: το κράτος λειτουργεί επίσης με λιγοστούς πόρους. Πρέπει να θέσει προτεραιότητες και να καθορίσει με σαφήνεια τι πρέπει να επωμιστεί και τι πρέπει να φροντίσει ο καθένας. Η επικουρικότητα ήταν κάποτε μια τιμητική αρχή σε αυτή τη χώρα. Δυστυχώς, έχει ξεφύγει από τη μόδα, μόνο λίγοι άνθρωποι υποστηρίζουν περισσότερη προσωπική ευθύνη.

Αντίθετα, οι πρόσφατες γερμανικές κυβερνήσεις έχουν διευρύνει σημαντικά τις κοινωνικές δαπάνες και εισάγουν συνεχώς νέα οφέλη. Εδώ και πολύ καιρό δεν αφορά μόνο την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά μερικές φορές και για πληρωμές μεταφοράς για τους πραγματικά πλούσιους. Αλλά δεν προορίζεται για αυτό το κράτος πρόνοιας.

Οπότε οι πολίτες θα πρέπει από μόνοι τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να κάνουν προσωπικές ασφάλειες για το συνταξιοδοτικό τους.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi