Διεθνή

Γιούνκερ: Η Ουκρανία είναι εντελώς διεφθαρμένη – Δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ.

Ο Γιούνκερ τόνισε πως  δίνονται ψεύτικες υποσχέσεις στο Κίεβο δεν είναι καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία.

Ο πρώην πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής καυτηρίασε τις συζητήσεις και τις υποσχέσεις που δίνονται στην Ουκρανία για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αυξημένη διαφθορά που υπάρχει στην χώρα.

«Όποιος είχε κάποια σχέση με την Ουκρανία γνωρίζει ότι πρόκειται για μια χώρα που είναι διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειές της, δεν είναι έτοιμη για ένταξη, χρειάζεται μαζικές εσωτερικές μεταρρυθμιστικές διαδικασίες», δήλωσε ο Γιούνκερ στο γερμανικό πρακτορείο Augsburger Allgemeine. Και συνέχισε «το να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις, δεν θα ήταν καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία».

«Δεν πρέπει να δίνετε ψεύτικες υποσχέσεις στους ανθρώπους στην Ουκρανία που υποφέρουν μέχρι το λαιμό». «Είμαι πολύ θυμωμένος για κάποιες φωνές στην Ευρώπη που λένε στους Ουκρανούς ότι μπορούν να γίνουν μέλη αμέσως». Η ένταξη στην ΕΕ για υποψήφιες χώρες όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία πρέπει να συνδέεται με «εσωτερικές μεταρρυθμίσεις» και να υποστηρίζεται από μια «ειδική πλειοψηφία», ανέφερε ο Γιούνκερ.

H Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαφθοράς κάτι που φαίνεται και κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Ρωσία. Στις Η.Π.Α. πληθαίνουν οι που ζητούν περισσότερο έλεγχο στα χρήματα που δίνονται στους Ουκρανούς για την υποστήριξή τους στην τον πόλεμο με την Ρωσία, και αυτό διότι  υπάρχουν ενδείξεις εκτεταμένα κρούσματα διαφθοράς.

Την Τρίτη, το  Politico ανέφερε ότι η ΕΕ ετοιμάζεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για τη μελλοντική ένταξή της.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.