Πολιτική

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός φορέας που φαίνεται να δημιουργήσετε στην αριστερά.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Το πολιτικό κόμμα του 3% αυτό που γιγαντώθηκε την περίοδο της κρίσης, πήρε την ευκαιρία από τον Ελληνικό λαό και κυβέρνησε την χώρα, πλέον πνέει τα λοίσθια και δεν είναι μακριά από την οριστική διάλυση.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση των 6+6 του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αυτή τάση, συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη του κόμματος. Από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες και είναι δύσκολο να υπάρξει η όποια ανακοίνωση σήμερα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που αντλούμε.

Πάντως όπως όλα δείχνουν οι περισσότερες πιθανότητες είναι να υπάρξει οριστική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου και των υπολοίπων να φεύγουν οριστικά από το κόμμα όπου αναδείχθηκαν. Υπάρχουν πολλές εισηγήσεις για αποχώρηση πολλών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότερες συζητήσεις δείχνουν να κυμαίνονται προς την πλευρά της εξόδου και αν δούμε και τις αντιπαλότητες εντός του κόμματος και των ανθρώπων που αποχώρησαν, κατά κάποιο τρόπο έχουν έναν κύριο εκφραστή της εξόδου από το ΣΥΡΙΖΑ, τον κύριο Πολάκη.

Και αυτό μέχρι και την τελευταία κόντρα ανάμεσα στους δύο συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ τον κύριο Πολάκη και την κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, κάτι που δείχνει ότι ο κύριος Πολάκης θέλει να τους διώξει όλους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία ο Παύλος Πολάκης είναι αυτός που ευθύνεται για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από κει και πέρα, αν αξιολογήσουμε τις αναρτήσεις που είχε κάνει η κυρία Αχτσιόγλου και αναφέρθηκε στην άκρα δεξιά και πολλά άλλα στελέχη του κόμματος, όπου αναφέρονται πως δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε αυτό το κόμμα, μετά και τις παραιτήσεις αρκετών στελεχών και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αρκετών μελών της, είχαμε και την ανάρτηση της κυρίας Έλενας Ακρίτα κατά του κυρίου Ηλιοπούλου. Η ίδια αναφέρει <<Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο.
Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου>>.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα.

Η επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό.

Η πολύωρη συζήτηση που έχουν αυτή τη στιγμή τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της πλευράς της κυρίας Αχτσιόγλου, ίσως να έχουν να κάνουν και για την επόμενη μέρα μετά την διάσπαση. Αν φύγουν αυτοί οι οι βουλευτές το πιο πιθανό είναι να μην παραδώσουν την έδρα τους κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία κοινοβουλευτική νέα ομάδα. Τώρα υπό το πρίσμα αυτό, πιθανόν να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας και οι αποσχισθέντες από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξουν σε αυτό τον πολιτικό φορέα. Με μία πρώτη κίνηση τους να είναι η κάθοδος τους ως ενιαίο κόμμα στις ευρωεκλογές του επόμενου έτους στις 6-9 Ιουνίου του 2024.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi