Πολιτική

Η ελληνική απόδοση των 10ετών ομολόγων μειώνεται κάτω από το 1% για πρώτη φορά

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ελλάδας υποχώρησε για πρώτη φορά την Τετάρτη κάτω από το 1%, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για μια χώρα που εξοικονομείται τρεις φορές την τελευταία δεκαετία.

Λονδίνο, 12 του Φλεβάρη (Reuters) – αναφοράς απόδοση των κρατικών ομολόγων 10ετούς Ελλάδα έπεσε κάτω από το 1% για πρώτη φορά την Τετάρτη, σημειώνοντας ορόσημο για μια χώρα η οποία διασώθηκε τρεις φορές κατά την τελευταία δεκαετία.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων στην Ελλάδα έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα από 0,992%, η τιμολόγηση της Tradeweb έδειξε GR10YT = TWEB , μειώνοντας το 1% για πρώτη φορά.

Μια βελτιωμένη οικονομία και αναβαθμίσεις των πιστοληπτικών αξιολογήσεων έχουν ενισχύσει τα ελληνικά ομόλογα τους τελευταίους μήνες. Οι θετικές αποδόσεις της χώρας έχουν επίσης προσελκύσει επενδυτές απρόθυμοι να κρατήσουν ένα τεράστιο όγκο χρέους της ζώνης του ευρώ που έχει περάσει σε αρνητικό έδαφος.

πηγή: nasdaq.com

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi