Ιατρική Βιολογία

Η σπάνια αράχνη του λύκου υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε

Ένας διευθυντής προγράμματος στο Surrey Wildlife Trust ανακάλυψε ξανά τη μεγάλη αλεπού( Alopecosa Fabilis ) σε ένα ανεπτυγμένο τμήμα μιας στρατιωτικής εγκατάστασης στο Surrey της Αγγλίας, μετά από διετή έρευνα. Η τελευταία φορά που η αράχνη εμφανίστηκε πριν από αυτό στη Βρετανία ήταν το 1993, ή πριν από 27 χρόνια.

“Είναι μια πανέμορφη αράχνη, αν είσαι σε κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος Mike Waite στο The Guardian.

Νυκτερινός κυνηγός

Η μεγάλη αλεπού-αράχνη είναι μια αράχνη λύκου, μια οικογένεια αραχνοειδών που κυνηγά το θήραμά της αντί να χτίζει ιστούς. Η αράχνη είναι νυχτερινή, γεγονός που το καθιστά ένα αόριστο λατομείο για τους λάτρεις της αράχνης. Σύμφωνα με το The Guardian, η Waite χρησιμοποίησε αεροφωτογραφήσεις της στρατιωτικής εγκατάστασης για να βρει γυμνά μπαλώματα όπου οι αράχνες ήθελαν να κυνηγήσουν. Η αναζήτησή του σε αυτά τα αμμώδη σημεία απέδωσε μετά από πολλές άκαρπες νύχτες.

«Μόλις έπεσε ο φακός μου, ήξερα τι ήταν. Ήμουν ενθουσιασμένος», είπε ο Waite. “Με το coronavirus, υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος, και επίσης γύρισα 60, οπότε ήταν μια καλή γιορτή αυτού”.

Η Waite βρήκε αρκετές αρσενικές αράχνες, μία γυναίκα και πιθανώς κάποιες ανώριμες αράχνες, αν και οι τελευταίες ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν οριστικά.

Οι ενήλικες αράχνες έχουν γκρι και καφέ γούνινο σώμα. Μπορούν να γυρίσουν μετάξι, αλλά αντί να φτιάχνουν ιστούς, χρησιμοποιούν αυτό το μετάξι για να ευθυγραμμίσουν τα λαγούμια που σκάβουν για να αδρανοποιήσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι μεγάλες αλεπούδες απειλούνται απειλητικά, αλλά βρίσκονται επίσης στην ηπειρωτική Ευρώπη, ιδίως σε παραθαλάσσιους αμμόλοφους στην Ολλανδία και τη Δανία, σύμφωνα με το The Guardian. Η Waite αναρωτιέται αν οι αράχνες επιβιώνουν επίσης ήσυχα στις ακτές της Βρετανίας.

“Με κάνει να σκεφτώ πόσο σκληρά το έχουμε ψάξει στις ακτές μας; Έχουμε ψάξει αρκετά σκληρά;” είπε στο The Guardian.

Εξοικονόμηση χώρου για την άγρια ​​φύση

Το Surrey Wildlife Trust διαχειρίζεται χιλιάδες στρέμματα ανεπτυγμένης γης στην περιοχή Surrey για την προστασία της άγριας ζωής. Οι τοποθεσίες του Υπουργείου Άμυνας είναι επίσης πρωταρχικά ακίνητα για ζώα, επειδή έχουν μείνει σχετικά ανενόχλητα εκτός από τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται εκεί. Για λόγους ασφαλείας, οι ερευνητές διατηρούν εμπιστευτικό την ταυτότητα του ιστότοπου όπου βρήκαν τις μεγάλες αράχνες αλεπούδων, αλλά αποτελείται από θάμνους καρδιάς που παρέχει επίσης ένα σπίτι για γηγενή πουλιά, φίδια, σαύρες και πεταλούδες.

“Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το μέγεθος και την ποικιλομορφία του κτήματος άμυνας και τον τεράστιο πλούτο σε άγρια ​​ζώα”, δήλωσε σε δήλωσή του ο Rich Lowey, επικεφαλής τεχνικών υπηρεσιών του Οργανισμού Υποδομής Άμυνας . “Προστατεύεται γενικά από την εντατικοποίηση της γεωργίας και την αστική ανάπτυξη, οπότε παρέχει πλέον ένα ζωτικό καταφύγιο για πολλά από τα πιο σπάνια και απειλούμενα είδη της χώρας και οικοτόπους”

Ο Waite σχεδιάζει τώρα να συνεχίσει την έρευνά του για τις αράχνες προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος του πληθυσμού τους.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οριστική θεραπεία στη σπασμωδική δυσφωνία

e-enimerosi

Ο Τ. Ρεξ ήταν τόσο έξυπνος όσο ένας κροκόδειλος

e-enimerosi

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi