Κοινωνία Κόσμος

ΗΠΑ: Σκότωσαν την δασκάλα τους γιατί τους έβαλε κακό βαθμό.

Δύο μαθητές λυκείου στην Αϊόβα των ΗΠΑ φέρεται να σκότωσαν πέρσι την καθηγήτριά τους, γιατί ήθελαν να την εκδικηθούν για… τον κακό βαθμό που έβαλε σε έναν από αυτούς, ανέφεραν εισαγγελείς σε δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.

Οι δύο μαθητές, Γουίλαρντ Μίλερ και Τζέρεμι Γκουντέιλ, αποφάσισαν να εκδικηθούν την καθηγήτρια ισπανικών Νοχίμα Γκρέιμπερ σκοτώνοντάς την. Οι δύο έφηβοι κατηγορούνται για τη δολοφονία της 66χρονης γυναίκας, που συνέβη στην μικρή πόλη Φέρφιλντ, στις 2 Νοεμβρίου 2021.

Ο Μίλερ είχε συναντηθεί με το θύμα στο λύκειο του Φέρφιλντ για να συζητήσουν για τον κακό του βαθμό στο μάθημά της, το απόγευμα της δολοφονίας της, αποκάλυψαν οι αρχές.

Μάρτυρες εντόπισαν δύο αγόρια να οδηγούν το βαν της Γκρέιμπερ έξω από το πάρκο του λυκείου, λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε φτάσει η καθηγήτρια στον χώρο. Το βαν εγκαταλείφθηκε στο τέλος ενός αγροτικού δρόμου και ένας μάρτυρας παρέλαβε τους δύο εφήβους καθώς περπατούσαν στον ίδιο δρόμο, είπαν οι αρχές. Μια μέρα αργότερα, το άσχημα χτυπημένο σώμα του θύματος βρέθηκε κρυμμένο κάτω από έναν μουσαμά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Μίλερ και ο Γκούντειλ, που ήταν και οι δύο 16 ετών τότε,  ξυλοκόπησαν την καθηγήτρια μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Ο Μίλερ είπε στην αστυνομία ότι ήταν απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο η Γκρέιμπερ δίδασκε ισπανικά, και ήταν θυμωμένος που ο χαμηλός βαθμός που του έδωσε μείωνε τη συνολική του βαθμολογία. Αρνήθηκε αρχικά οποιαδήποτε ανάμειξη στο θάνατο της 66χρονης, ωστόσο αργότερα ομολόγησε ότι «γνώριζε τα πάντα, αλλά δεν συμμετείχε» – ισχυριζόμενος ότι μια «περιφερόμενη ομάδα μασκοφόρων παιδιών» σκότωσε τη Γκρέιμπερ και κατόπιν τον ανάγκασε να κρύψει τη σορό.

Από την πλευρά του, ο Γκουντέιλ φέρεται να καυχήθηκε για τη δολοφονία σε έναν φίλο του στο Snapchat. Ένας μάρτυρας έδωσε φωτογραφίες από μια συνομιλία που είχε στο Snapchat με τον έφηβο, στην οποία ουσιαστικά ενέπλεκε τον εαυτό του και τον Μίλερ στη δολοφονία της Γκρέιμπερ.

Ωστόσο, η δικηγόρος του Μίλερ, Κριστίν Μπράνσταντ, είπε ότι τα τέσσερα εντάλματα έρευνας που εκδόθηκαν, εκδόθηκαν παράνομα, και ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει και τα τέσσερα και να μην αναγνωρίσει τα στοιχεία από το Snapchat, τα σχόλια που έκανε ο πελάτης της στην αστυνομία, αλλά και πληροφορίες που ελήφθησαν από το κινητό και το σπίτι του. Την τελική απόφαση θα λάβει εντός της ημέρας ένας τοπικός δικαστής.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi