Διεθνή

Ιράν: Πάνω από 100 οι νεκροί από «τρομοκρατικές επιθέσεις».

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και τουλάχιστον 70 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα, λόγω πανικού. Έκανε λόγο για μια πρώτη και στη συνέχεια για μια δεύτερη έκρηξη στη διάρκεια της τελετής στη νοτιοανατολική πόλη Κερμάν, λέγοντας πως τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Στους 103 ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών από τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο κοιμητήριο της πόλης Κερμάν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

Η ιρανική τηλεόραση ανέφερε ότι τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις, ενώ πάνω από 200 φέρονται να τραυματίστηκαν. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για μια τελετή με αφορμή την τέταρτη επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμανί.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμάν. Ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Τεράστια έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τζαμί Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», όπου βρίσκεται ο τάφος του επικεφαλής των ξένων επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στο Κερμάν (νότιο Ιράν). «Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τέμενος Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», όπως μετέδωσε.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της επαρχίας Κερμάν δήλωσε ότι προκλήθηκαν από βόμβες. Ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δύο «βαλίτσες με βόμβες» ανατινάχθηκαν προφανώς με τηλεχειρισμό στην είσοδο του νεκροταφείου.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: EPA/MEHR NEWS AGENCY

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.