Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεοΔιασπορά

Με λουκέτο απειλείται και δεύτερο σχολείο στο Μόναχο.

Στην τηλεόραση της Βεργίνας μίλησε ο Μουρτζούκος Χρήστος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς στο Μόναχο, και τον κίνδυνο να κλείσει η σχολική μονάδα όπου στεγάζει το 4ο Δημοτικό με 210 μαθητές και το 1ο Γυμνάσιο με 175 μαθητές στην πόλη του Μονάχου.

Με το πρόσχημα ότι ιδιοκτήτης έχει αυξήσει κατά το ήμισυ το κόστος της μίσθωσης, η ελληνική πολιτεία επικαλείται την διαπραγμάτευση του μισθώματος του κτιρίου. Οι γονείς εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους διότι είναι γνωστό ότι το συμβόλαιο λήγει τον Ιούλιο του 2025 και η τελευταία καταλυτική ημερομηνία ανανέωσης ή μή, του μισθώματος είναι την ερχόμενη Δευτέρα στις 18 Δεκεμβρίου. Οι ομογενείς από το Μόναχο σε επικοινωνία με την σελίδα μας τονίζουν πως δεν αναφέρονται όλα τα στοιχεία της κατάστασης, και πως η αύξηση του κόστους είναι η μισή αλήθεια. Αυτό διότι το γερμανικό κράτος επιδοτεί με επιδότηση ενοικίου το κτίριο.

Το κόστος για κάθε μαθητή αντιστοιχεί στο ποσό των 1.976 τον χρόνο. Αν υπολογίσουμε ότι και κάποιες τάξεις χρηματοδοτούνται λίγο διαφορετικά διότι το σύστημα είναι λίγο περίπλοκο σε σχέση με την κανονική βαθμίδα, όπως π.χ οι δύο τάξεις μετά το Δημοτικό (Δηλαδή η ‘Ε & ‘Στ), έτσι τιμολογούνται λίγο διαφορετικά μέχρι και την έκτη τάξη. Τώρα, μαζί με τις μετακινήσεις των λεωφορείων το κόστος φτάνει και ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχουμε ως e-enimerosi από το συντονιστικό του Μονάχου, τα όσα μας μεταφέρουν οι γονείς των μαθητών και άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στα συμβούλια των Γονέων και κηδεμόνων υποστηρίζουν και οι ίδιοι ότι το κόστος όλων αυτών ”βγαίνει”.

Βλέποντας την κωλυσιεργία αυτή ο ιδιοκτήτης του κτιρίου φαίνεται να έχει ζητήσει εφόσον υπογραφή η ανανέωση την συμβολαίου, η αύξηση του κόστους να προστεθεί στο συμβόλαιο από τη στιγμή που θα υπογραφεί και όχι από τη στιγμή που λήγει το συμβόλαιο, δηλαδή τον Ιούλιο του 2025. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η ελληνική πολιτεία με τον ίδιο, εφόσον ισχύει αυτή η εκδοχή.

Tο νέο κτίριο που θα κατασκευαστεί το Berg am Laim θα είναι 500 θέσεων, αλλά εκεί οι ομογενείς εκφράζουν και των φόβο τους, μήπως συμβεί το ίδιο με την περίπτωση του σχολείου όπου είχε αγοραστεί το οικόπεδο από την ελληνική πολιτεία και με τη κωλυσιεργίες του ελληνικού κράτους που ακολούθησαν, φτάσαμε να χτιστούν μόνο θα θεμέλια και ο πρώτος όροφος στην ουσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστραφεί και να κατεδαφιστεί το όποιο οίκημα, να επιστρέφει το οικόπεδο στο γερμανικό δημόσιο και να πληρώσει το ελληνικό κράτος την ρήτρες που είχε το συμβόλαιο με το γερμανικό δημόσιο. Οπότε εκ των πραγμάτων όλα αυτά τα παιδιά θα μείνουν χωρίς σχολείο.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi