Άρθρα ΡεπορτάζΓερμανία

Μόναχο: Χιλιάδες κόσμου στην διαδήλωση κατά του εξτρεμισμού.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στο Μόναχο την Κυριακή για να διαδηλώσει ενάντια στη ακροδεξιά.

Αφού έγινε γνωστό από τις αποκαλύψεις της εταιρείας μέσων ενημέρωσης «Correctiv» ότι ακροδεξιοί εξτρεμιστές συναντούσαν πολιτικούς από το AfD τον Νοέμβριο και εκπροσώπους της ένωσης αξιών που συνδέεται με το CDU, σε μια βίλα στο Πότσνταμ έφερε μεγάλη αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο στην Γερμανία. Το γεγονός ότι τα σχέδια απέλασης εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Γερμανία συζητήθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις  φρίκαρε και σόκαρε πολλούς στην πολιτική ζωή της χώρας.

Λίγο μετά τις 4 μ.μ., στην πόλη του Μονάχου ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο γκαζόν μπροστά από το Ράιχσταγκ. Διακρίνονταν πολλά πλακάτ και σημαίες. Η συμμαχία «Μαζί Ενάντια στη Δεξιά», η οποία αποτελείται από διάφορες ομάδες, ήταν πίσω από αυτό το κάλεσμα.

Σήμερα στο Μόναχο αυτό που ακουγόταν περισσότερο ήταν πως, ούτε μια ίντσα δεξιά, ούτε μια ίντσα στους φασίστες, του AfD. Δεν είναι μόνο οι μυστικές συνομιλίες, αλλά η αποδοχή από τον κόσμο, λέει μια 20χρονη διαδηλώτρια. Ο Jörg Brenner, 54 ετών αναφέρει, «είμαι Αυστριακός, αλλά ζω στο Μόναχο εδώ και 30 χρόνια. Ακόμη και ως ξένος, δεσμεύομαι να βγω στους δρόμους ενάντια στις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία και την Αυστρία. Δεν καταλαβαίνουμε ποιοι είναι στην πραγματικότητα Αν θέλετε να ψηφίσετε κατά της κυβέρνησης, το AfD είναι σίγουρα η χειρότερη εναλλακτική λύση. Το μεταναστευτικό ζήτημα το πυροδότησε. Σίγουρα έχουμε πολλά προβλήματα με τη μετανάστευση. Αλλά εξαρτόμαστε εξίσου από τους μετανάστες όπως αυτοί είναι πάνω μας».

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα σήμερα σε Μόναχο και Αμβούργο. Στο Μόναχο οι διοργανωτές αναφέρουν πως συγκεντρώθηκαν 250.000 χιλιάδες κόσμου, με την αστυνομία να ρίχνει τον αριθμό σε 100.000 χιλιάδες.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ευχαρίστησε τους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους «κατά του ρατσισμού, της ρητορικής μίσους και υπέρ της ελεύθερης δημοκρατίας μας».

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: IMAGO/Hannelore Förster

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi