ΓερμανίαΔιασπορά

Ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ στον Αγιασμό Υδάτων στο Βερολίνο.

Ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία, την Μητρόπολη Γερμανίας και την ομογένεια αποτέλεσε η παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στον Αγιασμό των Υδάτων στο Βερολίνο.

Παλιός γνώριμος της μεγάλης ελληνορθόδοξης κοινότητας της Γερμανίας αλλά και προσωπικά του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου είναι  ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος αποδέχθηκε εγκάρδια την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή με τη σύζυγό του, Έλκε. Μια συγκινητική στιγμή, η πρώτη φορά που Γερμανός πρόεδρος παρίσταται στον Αγιασμό των Υδάτων. «Ο Γερμανός πρόεδρος είναι προτεστάντης, η σύζυγός του καθολική, αμφότεροι πιστοί αλλά και φίλοι της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης. Ήταν στην πραγματικότητα επιθυμία του προέδρου Σταϊνμάιερ να έρθει στον Αγιασμό των Υδάτων για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την Εκκλησία αλλά συνολικά την προσφορά των Ελλήνων της Γερμανίας» ανέφερε στην DW στο περιθώριο της ιστορικής αυτής τελετής ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος. Είναι άλλωστε άλλη μια επιβεβαίωση των αρμονικών ελληνογερμανικών σχέσεων, που παρά τους πολιτικούς κλυδωνισμούς στα χρόνια της κρίσης, έχουν περάσει σε μια νέα, δημιουργική φάση με πολλές πτυχές.

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρόεδρος με τη σύζυγό του, παρά το ψύχος του Βερολίνου, παρακολουθήσαν με κατάνυξη και σεβασμό το τελετουργικό του Αγιασμού των Υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, διαβάζοντας προσεκτικά τα κείμενα στα γερμανικά, δίπλα σε εκπροσώπους άλλων χριστιανικών εκκλησιών, την Ελληνίδα πρέσβη στο Βερολίνο Μάρα Μαρινάκη και έντονη διπλωματική παρουσία από την Ελλάδα και την Κύπρο.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

DW Αρχική εικόνα: Annette Riedl/dpa/picture alliance

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi