Ιατρική Βιολογία

Ο πολυανθεκτικός τύφος εξαπλώνεται παγκοσμίως.

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά από πολύ αντιαισθητικές γαστρεντερικές παθήσεις. Με το S. Typhi, ειδικοί λοιμογόνοι παράγοντες ευθύνονται για τις μερικές φορές πολύ σοβαρές πορείες.

Τα παθογόνα του τύφου, τα οποία είναι ανθεκτικά σε πολλές ομάδες αντιβιοτικών, έχουν γίνει πιο συνηθισμένα από το 2016 και εξαπλώνονται διεθνώς. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής την Kesia Esther da Silva από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ με βάση μια γενετική ανάλυση χιλιάδων δειγμάτων του βακτηρίου Salmonella enterica serovar Typhi ( S Typhi). Όπως αναφέρουν τώρα στο «The Lancet», η αντοχή σε σημαντικά αντιβιοτικά όπως η σιπροφλοξασίνη και η αζιθρομυκίνη συνέχιζε να εμφανίζεται στη Νότια Ασία και να εξαπλώνεται μέσω διεθνών ταξιδιωτικών διαδρομών μεταξύ χωρών και ηπείρων.

Ο τύφος είναι πιο κοινός στη Νότια Ασία, όπου εμφανίζεται περίπου το 70 τοις εκατό των περιπτώσεων. Για να ανακαλύψει πώς αναπτύσσεται η αντίσταση στα αντιβιοτικά εκεί, η ομάδα ανέλυσε την αλληλουχία των γονιδιωμάτων 3.500 βακτηριακών στελεχών που είχαν μολύνει ανθρώπους στην Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές μεταξύ 2014 και 2019. Επιπλέον, η ομάδα τα συνέκρινε με τα παγκόσμια γονιδιώματα του τύφου για να δει εάν τέτοια επικίνδυνα στελέχη εξαπλώνονται διεθνώς.

Το S Typhi προκαλεί σοβαρές διαρροϊκές ασθένειες που σκοτώνουν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Εάν τα πάρετε, τα αντιβιοτικά συνήθως λειτουργούν καλά ενάντια στο παθογόνο, τουλάχιστον προς το παρόν. Υπάρχει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του S Typhi, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το συνιστά μόνο όπου η αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι πολύ κοινή.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi

Η μικροχειρουργική σε λεπτές επεμβάσεις.

e-enimerosi

EE: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση νέο αντιβιοτικό για ανθεκτικές λοιμώξεις.

e-enimerosi