Ιστορία ΠολιτισμόςΚοινωνία Κόσμος

Οι αρχαιολόγοι στο Περού βρίσκουν απομεινάρια από 227 θύματα παιδιά

Οι αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν έναν τάφο που περιείχε τα σώματα 227 παιδιών τα οποία σχεδόν σίγουρα σκοτώθηκαν ως μέρος τελετουργικής θυσίας παιδιών.

Ο θυσιαζόμενος χώρος βρέθηκε κοντά στο Huanchaco, μια παραθαλάσσια τουριστική πόλη βόρεια της Λίμα.

“Αυτός είναι ο μεγαλύτερος χώρος όπου βρέθηκαν τα λείψανα των θυσιάτων παιδιών”, δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος Feren Castillo στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο Καστίγιο δήλωσε ότι τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και δεκατεσσάρων, θυσιάστηκαν σε τελετουργία για να τιμήσουν τους θεούς του πολιτισμού Chimu.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα παιδιά παρουσιάζουν σημάδια ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του υγρού καιρού, πιθανώς σε μια προσπάθεια να “κατευνάσουν το φαινόμενο του El Nino “, εν μέρει επειδή τα κατάλοιπα βρέθηκαν σε μια θέση που βλέπει στη θάλασσα.

Μερικά από τα παιδιά είχαν ακόμα δέρμα και τρίχα όταν βρέθηκαν.

Η ομάδα των αρχαιολόγων δεν αποκλείει ότι περισσότερα παιδιά θα βρεθούν κατά την εκσκαφή.

«Είναι ανεξέλεγκτο, αυτό το πράγμα με τα παιδιά. Οπουδήποτε σκάβετε, υπάρχει και ένα άλλο», είπε ο Καστίγιο.

Το παιδί θυσιάζει το Περού
Τα παιδιά πιθανόν σκοτώθηκαν σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το φαινομενικό φαινόμενο El Nino  [ Programa Arqueologico Huanchaco / AFP]

Η κουλτούρα Chimu, η οποία ήταν η πιο σημαντική μεταξύ 1200 και 1400 κατά μήκος της Περουβιανής ακτής, χρησιμοποίησε τακτικά θυσία παιδιών ως πνευματική τελετουργία.

Ο πολιτισμός Chimu ήταν ένας από τους ισχυρότερους στο Περού, με την επικράτειά του να εξαπλώνεται κατά μήκος της ακτής της χώρας έως ότου κατακτήθηκε από την αυτοκρατορία Inca το 1475.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι αρχαιολόγοι  βρήκαν έναν τάφο που περιείχε 140 παιδιά, επίσης μεταξύ των ηλικιών πέντε και 14. Δύο μήνες αργότερα, 56 άλλοι σκελετοί βρέθηκαν στην  συνοικία Pampa la Cruz του Huanchaco  .

Αυτά τα παιδιά, που βρέθηκαν κοντά στην σημερινή πόλη Trujillo, πιθανότατα θυσιάστηκαν για να σταματήσουν ένα σημαντικό μετεωρολογικό γεγονός, ενδεχομένως το El Nino.

ΠΗΓΗ: AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΕΙΔΉΣΕΩΝ

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας