Κοινωνία Κόσμος

Σπάνιες λευκές καμηλοπάρειες που σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγοί στην Κένυα

Δύο εξαιρετικά σπάνιες λευκές καμηλοπάρες έχουν σκοτωθεί από λαθροκυνηγούς στη βορειοανατολική Κένυα, λένε οι περιβαλλοντολόγοι.

Οι Ρέιντζερς βρήκαν τα σφάγια της καμηλοπάρδαλης και το μικρό της της σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Κένυας Garissa.

Μια τρίτη λευκή καμηλοπάρδαλη είναι ακόμα ζωντανή. Θεωρείται ότι είναι η μόνη εναπομείναν στον κόσμο.

Η λευκή εμφάνισή τους οφείλεται σε μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται λεύκωση, η οποία αναγκάζει τα κύτταρα του δέρματος να μην έχουν χρωματισμό.

Οι ειδήσεις των λευκών καμηλοπαρδάλων διασκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο αφού φωτογραφήθηκαν το 2017.

Ο διευθυντής της κοινοτικής συντήρησης Ishaqbini Hirola, Mohammed Ahmednoor, δήλωσε ότι οι δύο νεκρές καμηλοπάρες εντοπίστηκαν για τελευταία φορά πριν από τρεις μήνες.

“Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για την κοινότητα της Ijara και της Κένυας στο σύνολό της. Είμαστε η μόνη κοινότητα στον κόσμο που είναι θεματοφύλακες της λευκής καμηλοπάρδαλης”, δήλωσε ο κ. Ahmednoor.

“Η δολοφονία του είναι ένα χτύπημα για τα τεράστια βήματα που έλαβε η κοινότητα για τη διατήρηση σπάνιων και μοναδικών ειδών και μια έκκληση για αφύπνιση για συνεχή στήριξη στις προσπάθειες διατήρησης”, πρόσθεσε.

Οι λαθροθήρες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί και το κίνητρο τους είναι ακόμη ασαφές.

Η κοινωνία της Κένυας για την άγρια ​​φύση, το κύριο σώμα διατήρησης του κράτους της Ανατολικής Αφρικής, δήλωσε ότι διερευνά τις δολοφονίες.

Τι είναι η λεύκωση;

  • Ο λευκισμός εμποδίζει τη χρώση σε μερικά κύτταρα του δέρματος
  • Είναι διαφορετικό από τον αλβινισμό, όπου δεν παράγεται καθόλου μελανίνη
  • Τα ζώα με λευκισμό μπορεί να έχουν πιο σκούρο χρώμα στον μαλακό τους ιστό
  • Οι καμηλοπαρδάλεις με λευκισμό διατηρούν τα σκούρα τους μάτια, ενώ τα ζώα με αλνινισμό έχουν ροζ μάτια
  • Τα πτηνά, τα λιοντάρια, τα ψάρια, τα παγώνια, οι πιγκουίνοι, οι αετοί, οι ιπποπόταμοι, και τα φίδια έχουν εμφανίσει όλα τα χαρακτηριστικά του λευκοπισμού

Το πάρκο βρίσκεται σε μια τεράστια περιοχή χωρίς περιορισμούς. Υπάρχουν επίσης χωριά εντός τηςπάρκου.

Οι λευκές καμηλοπάρες εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Κένυα τον Μάρτιο του 2016 , περίπου δύο μήνες μετά από μια παρατήρηση στη γειτονική Τανζανία.

Περίπου το 40% του πληθυσμού των καμηλοπαρδάλων εξαφανίστηκε τα τελευταία 30 χρόνια και η λαθροθηρία για το κρέας και το δέρμα συνεχίζεται, σύμφωνα με το Ίδρυμα Αφρικανικής Ζωής .

Ο πληθυσμός μεταβλήθηκε από περίπου 155.000 το 1985 σε 97.000 το 2015, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

πηγή: bbc

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi