Άρθρα Ρεπορτάζ

Τι ισχύει για τις συντάξεις που αφορούν Έλληνες της Ομογένειας?

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΄΄Απόδημου παλμού παραχώρησε ο δικηγόρος Βαγγέλης Κωστίκας. Αναφέρθηκε στις νέες διατάξεις της νομοθεσίας του κοινωνικού ασφαλιστικού δικαίου και τις τροποποιήσεις που έφερε.

Πόσο βοηθάει η μεταβίβαση του ακινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr και αν έχει επιφέρει δυσκολίες στην αρχή της λειτουργίας της. Επίσης, πολύ σημαντική η πληροφορία που μας έδωσε όσον αφορά την αύξηση του ορίου των οφειλών συνταξιοδότησης (από 20.000€ αύξηση σε 30.000€ και από 6.000 σε 10.000€ για ΟΓΑ).

Εξήγησε τι ισχύει από 1/1/2024 για τις συντάξεις και ποια είναι τα συνήθη λάθη στις αιτήσεις συνταξιοδότησης και γενικότερες μα επισήμανε τους τρόπους αποφυγής λαθών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις αναπηρικές συντάξεις. Πολύ σημαντικές πληροφορίες μας έδωσε, όσον αφορά τους Έλληνες της ομογένειες, για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσον αφορά την ”διπλή” συνταξιοδότηση. Δηλαδή, τα συντάξιμα που έχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παρακολουθείστε την πολύ ενημερωτική συνέντευξη.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi