Εθνικά Θέματα

Τούρκος ΥΠΕΣ: Ρίχνουμε πλαστικές σφαίρες στην Ελλάδα και θα το ξανακάνουμε

Τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών στα σύνορα του Έβρου με αφορμή το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σχολίασε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Μάλιστα, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι “όσο συνεχίζει τις επιθέσεις (στα σύνορα), η Τουρκία θα απαντάει”, ενώ παραδέχτηκε ότι βομβάρδιζαν την ελληνική πλευρά για ώρες με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

“Εμείς τους προειδοποιήσαμε. Αν επαναληφθεί, θα απαντήσουμε με περισσότερη σφοδρότητα. 150.600 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα, ενώ στο Παζάρκουλε περιμένουν ακόμη 4.600 άτομα. Τις προάλλες έριξαν πλαστικές σφαίρες κι ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε, το μάτι ενός νέου είναι πολύ άσχημα. Τους προειδοποιήσαμε στα Αγγλικά και στα Ελληνικά με μεγάφωνα ‘’αν το ξανακάνετε, θα απαντήσουμε στο δεκαπλάσιο’’. Το ξανάκαναν και τους απαντήσαμε στο δεκαπλάσιο. Βομβαρδίζαμε την απέναντι πλευρά για ώρες με σφαίρες και δακρυγόνα και θα το ξανακάνουμε”, δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του στο κανάλι “Α Χαμπέρ”.

“Οι διελεύσεις συνεχίζονται, δεν σταμάτησαν”, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Κουμουτσάκος: Προσχεδιασμένα όλα στον Εβρο – Μου το είπε ο Σοϊλού τον Οκτώβριο

Το καλά οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για όσα συμβαίνουν στα σύνορα του Έβρου αποκάλυψε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας ότι ο ομόλογός του του είχε μιλήσει γι’ αυτό στις 4 Οκτωβρίου, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. “Μου είπε ο κ. Σοϊλού ότι θα μας στείλουν 50.000 την Κυριακή και 75.000 την Δευτέρα, και ρώτησε και τι κάνουμε τότε”, αποκάλυψε ο υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβριο στην Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

“Αποκαλύπτω ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εκμετάλλευσης ελπίδων απελπισμένων για επίτευξη γεωστρατηγικών στόχων μέσω εκβιασμού”, σημείωσε. “Υπήρχε άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων; Και προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας;”.

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης σε υψηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. “Μεταξύ των χωρών που ζητούν μαζί μ’ εμάς το ευρωομόλογο για τον κορονοϊό είναι και ορισμένες που έλεγαν ‘εμείς δεν θα γίνουμε Ελλάδα’. Τώρα το ζητάμε μαζί τους και ορθώς το ζητάμε γιατί η πανδημία είναι για όλους. Η τραγωδία μας ωθεί σε μια άλλη εποχή, στην εποχή μετά το Σύμφωνο Σταθερότητας. Στην εποχή που η σκληρή δημοσιονομική λιτότητα πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια ευρωπαϊκή πολιτική στήριξης”.

Ενώ επανέλαβε ότι στο νέο Σύμφωνο που η ελληνική πλευρά επιδιώκει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό υπάρχει η πρόνοια για τη δίκαιη κατανομή του βάρους στις χώρες-μέλη.

πηγή: 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ράμα διαφημίζει το ταξίδι του στην Αθήνα

e-enimerosi

Μονή της Χώρας: Το μνημείο με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες που μετατρέπει ο Ερντογάν σε τζαμί

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi