Διεθνή

Τρένο που μετέφερε ελληνικά πυρομαχικά από τις αποθήκες στις Κεχριές της Κορίνθου, καταστράφηκε στην Ουκρανία από Ρώσους.

Ένα τρένο που μετέφερε ελληνικά βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ. από τις ελληνικές αποθήκες πυρομαχικών στις Κεχριές καταστράφηκε από ρωσόφωνους και Ρώσους Spetsnaz στo χωριό Σερέμπρια στην περιοχή της Βινιτσκά της Ουκρανίας.

To τρένο είχε ξεκινήσει από την Ρουμανία, όπου κατέληξαν τα ελληνικά πυρομαχικά (περίπου 7.000 τόνοι) που αφαιρέθηκαν από τις ελληνικές αποθήκες.

Οι ρωσόφωνοι και οι Ρώσοι κομάντο είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά τις γραμμές από όπου θα διερχόταν τα τρένο, το οποίο το παρακολουθούσαν από την Ρουμανία με δορυφορικές φωτογραφίες.

Οι δορυφόροι κατέγραψαν τις νταλίκες με τα ελληνικά πυρομαχικά να φτάνουν στο σημείο φόρτωσης και εν συνεχεία ειδικά τρένα να αφικνούνται στην περιοχή και να φορτώνουν το τα πυρομαχικά των 155 χλστ. τα οποία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ελληνικού υπουργείου ήταν ή ληγμένα ή κοντά στο όριο λήξης της ζωής τους.

Για τα πυρομαχικά καταβλήθηκαν ποσά στην Ελλάδα από το κοινό ταμείο της ΕΕ.

«Η αποθήκη των πυρομαχικών βρίσκεται στις Κεχριές, γιατί υπάρχει παραλία με την οποία διευκολύνεται η φόρτωσή τους για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την πρόσβαση από τα αρματαγωγά να είναι ευκολότερη» αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.