Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Έβγαλε μαγκιά, πήρε το θρίλερ με ανατροπή!

Αν και ταλαιπώρησε τον εαυτό του άσκοπα για δεύτερο σερί ματς.

 

Με το κοινό να τον έχει κάνει να… χάσει το μυαλό του, κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε τέσσερα σετ για να λυγίσει τον «εμπνευσμένο» Τσέχο και να κλείσει ραντεβού με τον Μίκαελ Ίμερ στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα διάρκειας 4 ωρών και 6 λεπτών, μετά από πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και σκορ, ο Στεφ επικράτησε του 25χρονου qualifier (No.134) me 6-3, 7-6(8), 6-7(3), 7-6(7). Εννοείται ότι μετράει η ουσία, όμως έχει σπαταλήσει ήδη πολλή ενέργεια σε μόλις δύο γύρους. Θυμίζουμε ότι και ο αγώνας με τον Λορέντζο Μουζέτι ξεπέρασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια!

Υπάρχουν, βέβαια, και τα θετικά… Ο Στεφ μπόρεσε να ξαναβρεί την αυτοκυριαρχία που είχε χάσει λόγω των αντιδράσεων του κοινού και παρότι έμεινε πίσω με 2-6 στο τάι μπρέικ, κατάφερε να βρει το σθένος και να κάνει την ανατροπή. Δεν ήταν ότι ο κόσμος ήταν εναντίον του… Απλά πάντα το κοινό θέλει να δει περισσότερο τένις και συχνά στηρίζει λίγο περισσότερο το αουτσάιντερ.

Αυτό φάνηκε να επηρεάζει τον Στέφανο, που είχε μερικά πρωτοφανή για τα δικά του δεδομένα ξεσπάσματα και θύμισε και λίγο… Τζόκοβιτς. Ειδικά αυτά τα ειρωνικά χαμόγελα όταν έπαιρνε κάποιον πόντο προς… απογοήτευση της εξέδρας! «Μαζεύτηκε», όμως, λίγο στο τάι μπρέικ, ειδικά όταν έμεινε πίσω στο σκορ, και τελικά δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στον αντίπαλό του! Θα ήταν… καταστροφή αν πήγαινε το ματς σε πέμπτο σετ…

Στο τέλος, πάντως, αποθεώθηκε από το κοινό, έστω και αν πανηγύρισε πετώντας τη ρακέτα του στο έδαφος. Αποθεώθηκε και ο Κόλαρ, βέβαια, που σίγουρα θα έχει να θυμάται για πάντα αυτό το ματς και αυτή την υποστήριξη!

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi