Άρθρα Ρεπορτάζ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ;

Γράφει ο *Ιωάννης Ευθυμιάδης.

Τι είναι νόμος.

Νόμος είναι ένας γραπτός κανόνας δικαίου, ο οποίος προέρχεται από ένα νομοσχέδιο που υποβάλλεται στα νομοθετικά σώματα για ψήφιση. Με αυτήν την διαδικασία προκύπτει ένας νέος νόμος.
Ποιος είναι ο βασικός κανόνας του νόμου για τον πολίτη;

Τα νομοθετικά σώματα έχουν όντως την μέγιστη νομομάθεια, για μια αντικειμενική ισοτιμία και την πραγματική γνώση των νόμων απέναντι στους πολίτες; Είναι γνωστό, ότι πολύ καλά γνωρίζουμε τους “δίκαιους δημοκρατικούς” νόμους του συντάγματος.

Η αρχή της δημοκρατίας.

Οι “δημοκρατικοί” πολιτικοί τύραννοι τότε είχαν διαφορετικό στόχο για τους πολίτες του κράτους.
Ο γενικός περιορισμός των ανθρώπων από τους τύραννους ήταν να κατευθύνουν και να ελέγχουν τους λαούς ο καθένας φυσικά για τους δικούς του και ευνόητους λόγους.

Ποιος ήταν ο δημιουργός και ο λεγόμενος “πατέρας” των νόμων και της δημοκρατίας; Φυσικά ο γνωστός και επίσης τύραννος Κλεισθένης της οικογένειας των Αλκμεωνίδων πολιτικών τυράννων. Στην συνέχεια αργότερα πήρε την “δημοκρατική σκυτάλη” ο πολιτικός στρατηγός Περικλής, ο νέος τύραννος. (Αυτό δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματική δημοκρατική σκέψη των αρχαίων φιλοσόφων.)

Αυτοί οι δυο ήταν οι πρώτοι ή αν θέλετε η αρχή του πυρήνα της μαύρης λεγόμενης δημοκρατίας, μιας μελλοντικής και μόνιμης πορείας μέχρι και σήμερα. Η επιδίωξη του δημοκρατικού κράτος των τυράννων ήταν να ελέγχουν και να πτωχεύσουν τους πολίτες μέσω των υπεραυξημένων φόρων, όπως και έγινε.
Σήμερα έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές να αναφέρουν οι πολιτικοί ηγέτες στον λόγο τους τον όρο δημοκρατία απέναντι στους πολίτες, τι εννοούν; Μήπως δικαιολογούν την συμπεριφορά τους ότι λειτουργούν δημοκρατικά και ισότιμα απέναντι σε όλους στους πολίτες; “Αυτή είναι η μία όψη της δημοκρατικής έννοιας”. Ή άλλη όψη είναι μήπως δελεάζουν με τον τρόπο τους την άγνοια του πολίτη και τους επιβεβαιώνουν το αυτονόητο, δηλαδή την πραγματική ιδέα της δημοκρατικής τυραννίας;

Οι σημερινοί εκλεγμένοι “ηγέτες” εκτός από τους φόρους έχουν φορτώσει τους πολίτες με νόμους, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν κατανοήσει τον στόχο και την βαθύτερη έννοια των νόμων.

Γιατί οι νομοθέτες θεσπίζουν και επιβάλουν κάποιους ευνοϊκούς, “δημοκρατικούς” νόμους μόνο υπέρ των πολιτικών και όχι υπέρ των εργαζομένων, αγροτών ή κτηνοτρόφων;

“Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”.

Η ερμηνεία του όρου νόμος με την φιλοσοφική έννοια, σημαίνει τον περιορισμό της ελευθερίας του πολίτη (ανθρώπου).

Όσο περισσότεροι νόμοι υπάρχουν σε ένα κράτος, τόσο ποιο εύκολα ελέγχεις και κατευθύνεις τους πολίτες.

Εφόσον αυτά είναι είδη καθορισμένα εξ αρχής από το πολιτικό σύστημα, τότε δεν υπάρχει ευσπλαχνία στον πολίτη.

Άλλο πράγμα είναι να δίνεις συμβουλή δια του λόγου στον πολίτη και άλλο είναι η επιβολή, ο εξαναγκασμός αποφασιστικής επιρροής δια του νόμου. Τον νόμο μπορούν να τον ψηφίσουν μόνο οι “δίκαιοι νοητικοί” εντολοδόχοι νομοθέτες κατόπιν εντολή ανωτέρου.

Σίγουρα ο δίκαιος ρόλος του νόμου έχει σχέση με την εξέλιξη του πολιτισμού των ανθρώπων ενός κράτους. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, όμως γιατί να υπάρχουν αποφασιστικοί νόμοι όπως γνωρίζουμε κατά των συμφέρον του πολίτη; Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα της εξουσίας απέδειξε ότι δεν έχει κανένα πραγματικό στόχο για την ανάπτυξη της χώρας, απ’ ότι το αναφέρουν συχνά.

Τι σημαίνει ανάπτυξη της χώρας; Η ανάπτυξη στης χώρας στηρίζεται σε τρείς βασικούς τομείς παραγωγής.
  • Α. Πρωτογενής παραγωγή: Στον πρωτογενή τομέα εντάσσονται η γεωργία (αγρότες), κτηνοτροφία, μελισσοκομεία κ.λπ.
  • Β. Δευτερογενής παραγωγή: Ανήκουν εκείνες οι μονάδες που ασχολούνται με την μεταποίηση. Τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής τα μετασχηματίζουν σε άλλα προϊόντα.
  • Γ. Τριτογενής παραγωγή: Όλοι οι οργανισμοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που παρέχουν υπηρεσίες.

Επομένως με ποιο τρόπο θα μπορέσει η πολιτική εξουσία να υλοποιήσει το όραμα της ανάπτυξης;
Με στήριξη του πρωτογενή τομέα με επενδύσεις ή με ξεπούλημα;

Μπορούμε να αλλάξουμε εμείς οι πολίτες τίποτα;

Δυστυχώς θέλουμε δε θέλουμε εμείς είμαστε αναγκασμένοι σαν δημοκρατικοί πολίτες να υποστούμε τους άδικους νόμους και να ζούμε σε αυτήν την άδικη κοινωνία.

*Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πρωτοποριακή Δράση που προάγει τη Ψηφιακή Ασφάλεια

e-enimerosi

Μέτρα τώρα, για 15.000 λιγότερους θανάτους έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δισεκατομμυρίων

e-enimerosi

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi