Εθνικά ΘέματαΕιδήσεις και Νέα

Δένδιας σε Τουρκία: Φροντίστε οι σχέσεις μας να κινούνται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Απαντώντας σχετικά με τις δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επιχείρησε για ακόμα μία φορά να συνδέσει το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου με την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, ο Νίκος Δένδιας σχολίασε ότι «οι έντονες εκφράσεις οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν».

Όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ «αυτό που πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις, να φροντίσει ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητας των χωρών. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας άξονας που θα μπορούσε να βοηθήσει».

Ο Δένδιας συνέχισε με αιχμές και για το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει η ένταση τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, σημειώνοντας την πεποίθηση του ότι «ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μία ευρωπαϊκή πορεία ελπίζω και η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα».

Από εκεί και πέρα κάποιες πληροφορίες που διακινούνται σε διπλωματικούς κύκλους, αναφέρουν πως η Τουρκία ενδεχομένως να προσφύγει στον ΟΗΕ, για καθεστώς των ελληνικών νησιών. Επί του θέματος αυτού, πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ απαντούν: «Η Τουρκία ας κάνει ό,τι θέλει, διότι η κυβέρνηση έχει ενημερώσει, έχει δυνατό διπλωματικό οπλοστάσιο».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

11χρονος Λαρισαίος «Αϊνστάιν» κέρδισε μετάλλιο στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

e-enimerosi

AstraZeneca: Προχωρά στην απόσυρση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο Ράμα διαφημίζει το ταξίδι του στην Αθήνα

e-enimerosi