Οικονομία

Economist: Στην κορυφή της λίστας η Ελλάδα σε σύνολο 35 χωρών για τις επιδόσεις της στην οικονομία.

«Στην κορυφή της κατάταξης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται η Ελλάδα, μία αξιοσημείωτη επίδοση για μια οικονομία που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε συνώνυμο της κακοδιαχείρισης» γράφει ο Economist.

Η κατάταξη βασίζεται σε πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες:

  1. Τον πληθωρισμό
  2. Το «εύρος πληθωρισμού»
  3. Το ΑΕΠ
  4. Την απασχόληση
  5. Τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου.
«Εκπληκτικά αποτελέσματα»

Όπως παρατηρεί ο Economist, η Ελλάδα καταγράφει «εκπληκτικά αποτελέσματα» σε ό,τι αφορά τους πέντε δείκτες, βάσει των οποίων προκύπτει η συνολική βαθμολογία. Αλλά εκείνο στο οποίο ξεχωρίζει είναι η αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της ελληνικής αγοράς κατά 43,8%.

«Για ένδοξες αποδόσεις μετοχών, κοιτάξτε χιλιάδες μίλια δυτικά – στην Ελλάδα. Εκεί η πραγματική αξία του Χρηματιστηρίου έχει αυξηθεί κατά πάνω από 40%. Οι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν και πάλι για τις ελληνικές εταιρείες καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τις αγορές», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στις χαμηλές οικονομικές επιδόσεις χωρών όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, καθώς και η Φινλανδία, ο Economist καταλήγει αναφορικά με την πρωτιά της Ελλάδας: «Ενώ οι Φινλανδοί μπορούν να παρηγορηθούν αυτά τα Χριστούγεννα πνίγοντας τον πόνο τους σε ένα päntsdrunk (τοπικό ποτό), ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να υψώσει ένα ποτήρι ούζο σε αυτόν τον απίθανο πρωταθλητή».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες από την Ναυτεμπορική.

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην ανοδική πορεία.

e-enimerosi

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi

Γιατί πέφτει ο πήχης της ανάπτυξης της Ελλάδας φέτος.

e-enimerosi