Άμυνα

Εξοπλίζοντας το Λιμενικό, δημιουργείται ένα δεύτερο πολεμικό ναυτικό.

Γράφει ο Άγγελος Χωριανόπουλος / futurewarfare.gr

Εν έτη 2023, οι μεθοδολογίες και οι τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα πεδία επιχειρήσεων προσφέρουν την δυνατότητα προβολής ισχύος με ασύμμετρους τρόπους ακόμα και από δυνάμεις του Λιμενικού. Να υπενθυμίσουμε, πως Κίνα και Τουρκία ενσωματώνουν κανονικά όπλα κρούσης και αισθητήρες ISR σε σκάφη της Ακτοφυλακής τους η οποία λειτουργεί ως δεύτερο Πολεμικό Ναυτικό, δεδομένου πως διαθέτει και φονικά και μη-φονικά όπλα.
  • Στην κινεζική Ακτοφυλακή επιχειρούν και πρώην κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού. Η ανάπτυξη τέτοιων δυνατοτήτων θεωρείται κάτι παραπάνω από αναγκαία δεδομένου ότι δύναται να προστατεύσουν το ”καφέ έδαφος” της ελληνικής ΑΟΖ. Τα FPV drones να σημειωθεί πως διαθέτουν ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ δείκτη φονικότητας έναντι αρμάτων μάχης στον Ρώσο-ουκρανικό πόλεμο.
Ανάλυση Επιχειρήσεων Drone Πρώτης Όψεως (FPV) στην Ουκρανία
  • Tα Ουκρανικά FPV drones καλύπτουν το κενό που αφήνει η έλλειψη δυτικών βλημάτων πυροβολικού και όπλων ακριβείας στο πεδίο των επιχειρήσεων της Ουκρανίας. H Ουκρανική 7th Separate Mechanized Brigade κάνει εκτενέστατη χρήση των οχημάτων αυτών με σκοπό να διεξάγει κρούσεις ακριβείας έναντι κινητών στόχων του Ρωσικού Στρατού που βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα της πολεμικής διαδικασίας. Τα drone αυτά, σε αντίθεση με τα συμβατικά κάθετης απογείωσης, είναι ικανά να διεξάγουν βίαιους ελλιγμούς στο πεδίο της μάχης φέροντας εκρητική κεφαλή στο εσωτερικό τους. Λόγω της τρομακτικής ακρίβειας χειρισμού, είναι ικανά να χτυπήσουν κινούμενους στόχους, να διεισδύσουν εντός κλειστών επιφανειών όπως παράθυρα και να βάλουν έναντι χαρακωμάτων των εχθρικών δυνάμεων.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi