Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η Google θα προωθήσει νέους κανονισμούς έως το τέλος του έτους.

Μια μεγάλη αλλαγή για τους χρήστες είναι επικείμενη στο Google. Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 150 εκατομμύρια χρήστες πρόκειται να μετατραπούν σε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων έως το τέλος του έτους.

Στο μέλλον, η Google θα απαιτήσει από πολλούς χρήστες να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτά τα σχέδια πριν από μερικούς μήνες, αλλά το τόνισε ξανά σε μια τρέχουσα ανάρτηση στο blog στο πλαίσιο των “Μήνες Ευαισθητοποίησης για την Κυβερνοασφάλεια”. 

Μόλις πραγματοποιηθεί η αλλαγή, οι πελάτες θα λάβουν ένα ερώτημα στο smartphone τους όταν συνδεθούν στο λογαριασμό τους στην Google. Πρόκειται για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Μόλις επιβεβαιώσετε ότι επιχειρήσατε να συνδεθείτε μόνοι σας, η σύνδεση θα επιτρέπεται. Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας βρεθεί ποτέ σε λάθος χέρια, μπορείτε να απορρίψετε το αίτημα.

Google: Το 2FA επιβάλλεται στους χρήστες για λόγους ασφαλείας

Στο μέλλον, οι χρήστες της Google θα βλέπουν αυτήν την ειδοποίηση όταν συνδέονται.
Εικόνα: Google
Στο μέλλον, οι χρήστες της Google θα βλέπουν αυτήν την ειδοποίηση όταν συνδέονται.

Οι χρήστες πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσουν μη αυτόματα τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στις ρυθμίσεις του λογαριασμού Google, εάν δεν θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Η Google δικαιολογεί το αναγκαστικό βήμα στο 2FA με το γεγονός ότι αλλιώς μόνο λίγοι χρήστες θα χρησιμοποιούσαν τη δυνατότητα ή θα γνώριζαν γι ‘αυτήν. Έτσι, ο καθένας μπορεί ακόμα να αποφασίσει μόνος του εάν η λειτουργία είναι απαραίτητη, ενώ όλοι οι άλλοι βασικά απολαμβάνουν περισσότερη προστασία.

Η Google δεν έχει δώσει ακόμη ακριβή ημερομηνία για τη μετάβαση. Αλλά δεδομένου ότι το τέλος του έτους μας πλησιάζει δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά η ημερομηνία. Στο μέλλον, η εταιρεία θέλει επίσης να εργαστεί σε επιλογές που δεν απαιτούν πλέον κωδικό πρόσβασης. Η Microsoft έκανε πρόσφατα ένα παρόμοιο βήμα.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας

e-enimerosi

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi