Διεθνή

Μενέντεζ: Με θέλουν στην άκρη για να πουλήσουν τα F-16 στην Τουρκία.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) κατηγόρησε σήμερα Τρίτη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του και για προσπάθεια να τον δικάσει στην κοινή γνώμη, καθώς αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες διαφθοράς στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι εκτός από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν τον Σεπτέμβριο, αντιμετώπισε δύο νέα κατηγορητήρια τον Οκτώβριο και νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Σημείωσε επίσης ότι όλες οι πληροφορίες στα νέα κατηγορητήρια ήταν διαθέσιμες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από την αρχή αυτής της διαδικασίας.

«Γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε όλες αυτές τις κατηγορίες από την αρχή;» ρώτησε σε ομιλία του από το βήμα της Γερουσίας.

«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη για μένα. Καταθέτοντας τρεις κατηγορίες… επιτρέπει στην κυβέρνηση να κρατήσει την “συγκλονιστική” ιστορία στον Τύπο. Δηλητηριάζει την ομάδα των ενόρκων και επιδιώκει να με καταδικάσει στο δικαστήριο της κοινής γνώμης».

Άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης Μπάιντεν, ότι θα ήθελε να γίνει πιο φιλική προς το καθεστώς της Κούβας ή για να οριστικοποιήσει η πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Το καταλαβαίνω, τόνισε. Αλλά δεν θα κάνω στην άκρη και δεν θα επιτρέψω να συμβούν αυτά τα πράγματα στο όνομα της πολιτικής σκοπιμότητας. Ποτέ δεν διάλεξα τον εύκολο δρόμο, ποτέ, δεν θα το κάνω και δεν θα το κάνω τώρα. Απλώς ζήτησα να επιτραπεί στη δικαιοσύνη να λειτουργήσει με τον τρόπο που θέλει ο Πρόεδρος.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.