Κοινωνία Κόσμος

ΟΗΕ: Δεινόσαυρος προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή – «Μην εξαφανιστείτε και εσείς»

Με μια ευφάνταστη καμπάνια, ο ΟΗΕ καλεί τους ηγέτες που θα παραβρεθούν στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στην Γλασκόβη, να αναλάβουν άμεσα δράση.

Πρωταγωνιστεί ένας… δεινόσαυρος και προειδοποιεί ότι το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί, αν δεν προστατευθεί ο πλανήτης.

Ο δεινόσαυρος «Φράνκι» εισβάλλει μέσα στην γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με άγριες διαθέσεις και στην αίθουσα επικρατεί πανικός μέχρι που στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο.

Στο βίντεο ο δεινόσαυρος μιλά εκτενώς στους ανθρώπους για την ανάγκη να προστατεύσουν τον πλανήτη που αποτελεί το κοινό τος σπίτι.

«Ακούστε άνθρωποι. Ξέρω ένα-δυο πράγματα για την εξαφάνιση και αφήστε με να σας πω, και πιστεύετε ότι αυτό θα είναι προφανές, το να εξαφανιστείς είναι κακό. Και να οδηγείτε εαυτόν στην εξαφάνιση; Στα 70 εκατ. χρόνια, αυτό είναι το πιο γελοίο που έχω ακούσει. Τουλάχιστον εμείς είχαμε έναν αστεροειδή, εσείς τι δικαιολογία έχετε;», αναφέρει ο Φράνκι προσθέτοντας «Αφήστε με να είμαι αληθινός για ένα λεπτό. Έχετε μια τεράστια ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Αν ξαναχτίσετε τις οικονομίες σας και ανακάμψετε από αυτήν την πανδημία, αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της ανθρωπότητας. Εδώ είναι η τρελή ιδέα μου: μην επιλέγετε την εξαφάνιση. Σώστε το είδος σας πριν να είναι πολύ αργά. Είναι καιρός εσείς οι άνθρωποι να σταματήσετε να ψάχνετε δικαιολογίες και να αντιμετωπίσετε την αλλαγή».

Στο τέλος της ομιλίας του οι σύνεδροι του συμβουλίου ασφαλείας τον χειροκροτούν όρθιοι.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν οι «μεγάλοι» του πλανήτη μιλήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος, έκθεση της παγκόσμιας τράπεζας αναφέρει πως η κλιματική αλλαγή θα αναγκάσει δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της ανατολικής Αφρικής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις επόμενες 3 δεκαετίες. Ακόμα και αν δρομολογηθούν σχέδια για την μείωση των επιπτώσεων της στην περιοχή.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi