Διεθνή

H Χαμάς χρησιμοποιεί Κέντρο Κυβερνοπολέμου με έδρα την Τουρκία για να διεξάγει επιθέσεις έναντι του Ισραήλ.

Γράφει ο Άγγελος Χωριανόπουλος/futurewarfare.gr

Η Χαμάς χρησιμοποιεί μια μυστική βάση στην Τουρκία για να διεξάγει επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου και αντικατασκοπείας με στόχο τους εχθρούς της, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, οι οποίοι μίλησαν με διάφορες δυτικές πηγές πληροφοριών για επιβεβαίωση των δεδομένων.

Οι Times ανέφεραν ότι η βάση εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια ξεχωριστά από τα επίσημα γραφεία της Χαμάς στην τουρκική πόλη. “Η μονάδα διευθύνεται από τη στρατιωτική ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα και άνοιξε χωρίς να το γνωρίζει η τουρκική κυβέρνηση”, γράφει ο Anshel Pfeffer των Times. “Τα στελέχη της δεν είναι γνωστά σε άλλα μέλη της Χαμάς στην Τουρκία και δεν έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν για την παρουσία τους, σύμφωνα με πηγές”, γράφει ο Pfeffer.

Το δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι η βάση κυβερνοπολέμου της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη διευθύνεται από το ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, Σαμάχ Σαράτζ από τη Γάζα, ο οποίος αναφέρεται κυρίως στον Γιαχία Σινουάρ, τον σημερινό ηγέτη της οργάνωσης. “Συντονίζει κυβερνοεπιχειρήσεις εναντίον των εχθρών της Χαμάς στον αραβικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αντίπαλης Παλαιστινιακής Αρχής που εδρεύει στη Γάζα. Στοχεύει επίσης κατά πρεσβειών χωρών όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Τέλος, επιβλέπει την παρακολούθηση και σε ορισμένες περιπτώσεις την ανάκριση, όσων από τις τάξεις της Χαμάς είναι ύποπτοι για απιστία”, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Times.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένα δημοσίευμα της Telegraph επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία χορηγούσε υπηκοότητα σε ανώτερα στελέχη ενός πυρήνα μαχητών της Χαμάς. Η Telegraph ανέφερε ότι είχε δει έγγραφα που έδειχναν ότι τουλάχιστον ένα από τα 12 ανώτερα μέλη της Χαμάς στην Τουρκία είχε λάβει την τουρκική υπηκοότητα και έναν αριθμό ταυτότητας.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.