Διεθνή

Ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του Κολοράντο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο βρίσκει αποδεδειγμένο ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε μια «εξέγερση» κατά του Συντάγματος. Ο Τραμπ θέλει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για τον αποκλεισμό των εκλογών.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο, πρέπει να απαγορευτεί στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να είναι υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο στην πολιτεία. Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του το απόγευμα της Τρίτης η οποία είναι πιθανό να αμφισβητηθεί από τον Τράμπ. Μπορεί να υποτεθεί ότι το ερώτημα θα πρέπει τελικά να διευκρινιστεί από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ένας εκπρόσωπος του Τράμπ καταδίκασε την «βαθιά αντιδημοκρατική» απόφαση του δικαστηρίου στο Κολοράντο την Τρίτη και ανακοίνωσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον: «Είμαστε βέβαιοι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί γρήγορα υπέρ μας και επιτέλους θα βάλει τέλος σε αυτά αντιαμερικανικές αγωγές». Το παρασκήνιο είναι ότι διάφοροι ενάγοντες σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ προσπαθούν να αφαιρέσουν το όνομα του Τράμπ από τα ψηφοδέλτια για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες από tagesspiegel Αρχική εικόνα: © AFP/Scott Olson

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.