Άρθρα ΡεπορτάζΙστορία Πολιτισμός

Ο Ελληνικός πολιτισμός στο μουσείο Χουνάν της Κεντρικής Κίνας.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Ελληνικά πολιτιστικά κειμήλια παρουσιάζονται στο μουσείο Χουνάν της Κεντρικής Κίνας. Στο πρώτο από τα τρία σημαντικότερα μουσεία της Κίνας και τα δέκα σπουδαιότερα της χώρας, σε μια συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού.

Στα πλαίσια της οκταήμερης διακοπής για την Κινεζική πρωτοχρονιά οι κινέζοι συρρέουν κατά δεκάδες στο μουσείο για να απολαύσουν την έκθεση ”Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο”. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 19 Δεκεμβρίου του 2023 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαΐου του 2024.

Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο.

Η έκθεση περιέχει 270 εκθέματα από 14 ελληνικά μουσεία και ιδρύματα.

Χωρίζεται σε επτά ενότητες κατά  χρονολογική σειρά.

  • Νεολιθική εποχή
  • Κυκλαδίτικος πολιτισμός
  • Μινωικός πολιτισμός
  • Μυκηναϊκός πολιτισμός
  • Γεωμετρική εποχή
  • Αρχαϊκή εποχή
  • Κλασική εποχή
  • Ελληνιστική εποχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση δεν είναι δωρεάν, έχει εισιτήριο 50 γιουάν παρόλα αυτά έχει τόσους πολλούς επισκέπτες που δείχνει ότι οι Κινέζοι τρέφουν μεγάλο σεβασμό και ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό.

Μετά το μουσείο Χουνάν η έκθεση θα ταξιδέψει στο μουσείο Ναντζίνγκ και μετά στο μουσείο του Πεκίνου. Τρία από τα μεγαλύτερα μουσεία της Κίνας με εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να εκτιμήσουν το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, να περιπλανηθούν στον μαγευτικό Αιγαίο, καθώς και να εκτιμήσουν την ποικιλομορφία και την κοινότητα των πολιτισμών.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο διδάκτορας σύγχρονης ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης για την γενοκτονία των Ποντίων.

e-enimerosi

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

e-enimerosi

Ψηφιακός αναλφαβητισμός και ηλεκτρονικές απάτες.

Χρήστος Μουρτζούκος